An experiment: homemade vinegar (Ein Experiment: hausgemachten Essig)

After processing so many apples from our two apple trees, I felt rather bad about wasting all the peels and cores. Fortunately, I found inspiration from the amazing zero waste chef, whose blog explains how to make apple scrap vinegar.

Here is my batch in its second week of brewing (after its daily morning stir):

apple scraps gone brown, in opaque liquid which will become vinegar

A cut-up t-shirt and a drawstring from some old pyjamas make the essential  “lid” to keep flies out, but let it breathe. It smells a bit but I don’t have to worry about explosions!

In German:

Nach der Verarbeitung von so viele Äpfel aus unseren beiden Apfelbäume, hatte ich ein schlechtes Gewissen über die Verschwendung von Schalen und Kerne. Glücklicherweise fand ich Inspiration von die zero waste chef, deren Blog erklärt, wie man Apfelessig macht.

Das Bild zeigt mein Experiment in der zweiten Woche des brauens (nach seinem täglichen Morgen rühren).

Ein Stück altes T-Shirt und ein Zugband aus alten Pyjamas machen den “Deckel” um Fliegen weg zu halten. Obwohl es ein bisschen riecht, dieser Deckel lässt das Experiment atmen, und ich muss nicht über Explosionen sorgen!

Advertisements

One thought on “An experiment: homemade vinegar (Ein Experiment: hausgemachten Essig)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s